Coniacul țarilor : „Shustov” din Odesa

0
290

Odesa a fost unul dintre primele orase din Imperiul Tarist Rus care a avut acces la o băutură atât de nobilă precum coniacul. Din 1803, din portul orașului se încarcă si descarcă  de pe corăbii si vapoare, coniacuri produse de renumitele case din Franța.

La începutul secolului al XX-lea, Rusia nu avea alte produse de marcă la fel de populare precum coniacul „Shustov”. În anul 1900, cea mai mare victorie a lui Shustov a fost acordarea produselor sale cu Marele Premiu la Expoziția Mondială de la Paris în 1900.  Atunci soții Shustov au fost onorați să scrie coniac pe produsele lor, și nu un brandy obișnuit.

În prezent, magazinul de distilare de băuturi spirtoase al fabricii de coniac din Odessa este cel mai mare din Europa. Distilează până la 3 milioane de decalitri de materiale de vin de coniac pe sezon de distilare (aproximativ 6 luni) și produce până la 2 mii de decalitri de alcool absolut pe zi.

Camerele de învechire OCF stochează peste 15.000 de butoaie de băuturi spirtoase de coniac. Este o adevărată rezervă de aur a industriei coniacului – cea mai mare din țară.

În 2013, Fabrica de coniac din Odesa a început să exporte băuturile spirtoase de coniac din propria sa distilare în Franța. Toate produsele Puteți achiziționa cu ușurință într-un mic magazin situat la intrarea în Fabrică.

Mai mult, a fost deschis Muzeul de coniac Shustov – primul și singurul din Ucraina. Designul a fost realizat de celebrul arhitect Denis Belenko.

Lasă un răspuns