12.3 C
București
More
  AcasăGolubic, românul care a furat 45 de sticle de vin dintr-o cramă...

  Golubic, românul care a furat 45 de sticle de vin dintr-o cramă din Spania, în valoare de peste 1,6 mil. euro. Este cuplat cu Miss Earth Mexic și s-au plimbat prin toată Europa cu nume false

  -

  Românul care a furat cu trei rucsacuri cele 45 de sticle de vin de 1,6 milioane de euro „se cuplase” cu Miss Earth Mexic 2016, Priscila Lara Guevara. Jaful milionar din lumea vinului este şi o poveste de dragoste, lux şi afaceri.

  Priscila Lara Guevara avea 22 de ani în 2016, când a câştigat concursul Miss Earth pentru Mexic.

  Acum a revenit pe prima pagină a ziarelor, după ce poliţiştii spanioli au dat publicităţii numele celor doi autori ai furtului de vinuri de lux.

  Descris ca având „educaţie şi maniere rafinate”

  Chelnerii de la restaurant i-au descris pe cei doi ca având „educaţie şi maniere rafinate”. Românul Constantin Gabriel Dumitru, zis şi Golubic, este cetăţean româno-olandez de 47 de ani. Dar, pentru ziua jafului, Lara Guevara se numea Mirka Golubic, iar el Constantin Golubic.

  Cei doi s-au plimbat liniştiţi cu maşina prin Europa. După două luni de la jaful petrecut în octombrie 2021, anchetatorii îi identificaseră. Ei călătoreau prin Europa, mereu cu maşina şi cu documente false. Săptămâna trecută, cuplul a fost localizat în Croaţia.

  Atunci, instanţa care conduce procesul judiciar pentru jaful din Cáceres a emis mandatele de arestare. Cei doi s-au mutat apoi în Muntenegru.

  Cine este Constantin Gabriel Dumitru

  Bărbatul „s-a dedicat trup şi suflet acestui tip de jaf”, au evidenţiat anchetatorii.

  În 2019, a fost arestat la Madrid „pe baza unei reclamaţii făcute din Elveţia pentru că a fost furată o sticlă de whisky cu o valoare de peste 5.000 de euro”.

  A doua arestare a fost în 2020, tot la Madrid, într-o cramă din cartierul madrilen Salamanca.

  /m.dcnews.ro/

  Lasă un răspuns

  Must Read

  Academia Purcari — o nouă filă în istoria vinului din Moldova

  0
  Compania Purcari a lansat cel mai ambițios proiect al său de până acum — Academia Purcari — o colecție de vinuri premium care cercetează...