Vinăria Bostavan este unul dintre liderii industriei viti-vinicole și unul dintre cei mai cunoscuți exportatori din Republica Moldova. Bostavan are piețe de desfacere în peste 25 de țări precum România, Polonia, Cehia, Ucraina, Rusia, Statele Unite, China, Coreea, Japonia și multe altele, fiind lider de export în Europa Centrală și de Est.

Amplasarea podgoriilor: microzona Onești, parte a regiunii cu origine controlată Codru (centru), și microzona Etulia, parte a regiunii cu origine controlată Valul lui Traian (sud).

Suprafața totală a vinăriei: 850 hectare

Capacitatea de producție (9000m2):

Vinăria Bostavan are echipament european modern – CAI, COSME, AROL, PADOVAN;
2 linii de îmbuteliere moderne cu viteza de 12 000 sticle/oră;
2 linii de umplere bag în box cu o capacitate de 560 buc/oră;

Capacitatea de procesare: 20 000 tone de struguri pe sezon

Vinificație:
Vinurile albe sunt fermentate în cuve de inox, în regim termic controlat, și maturate până la 6 luni în baricuri de stejar. Vinurile roșii sunt fermentate în budane de stejar, în regim termic controlat, și maturate 6-12 luni în baricuri de stejar.

Volumul de stocare: 15 milioane litri de vin

Colecţia vinurilor Bostavan a fost completată cu peste 70 de medalii de argint, bronz și aur obţinute în cadrul prestigioaselor competiţii internaţionale ca Decanter Asia Wine Awards, Decanter World Wine Awards, International Wine Contest Bucharest, International Wine & Spirit Competition, Challenge International du Vin și altele.

Mai multe detalii: www.bostavan.md

Lasă un răspuns