AcasăFashionVinăria Tronciu din Moldova

Vinăria Tronciu din Moldova

-

Istoria Vinăriei Tronciu începe la 1997. La început de drum, agricultorul Nicolae Tronciu se axa mai mult pe comercializarea strugurilor pentru alte vinării. Pe parcurs, vinăria a început să participe la diferite expoziții dedicate viticulturii, cum ar fi Farmer Moldagroteh sau Fabricat în Moldova.

/www.facebook.com/tronciuwines/

„Toate s-au schimbat în 2017, după ce la mine în vizită au venit doi băieți buni din echipa Proiectului de Competitivitate, pe care i-am întâlnit la expoziția Fabricat în Moldova. După ce au fost la mine acasă și au gustat vinurile mele, aceștia mi-au zis: „Badea  Colea, trebuie să treci la alt nivel de producere a vinului”. Acest imbold a fost ca un catalizator pentru mine, care m-a inspirat să mă apuc de treabă.”, spune Nicolae Tronciu.

„2020 a fost un an greu, dar noi am trecut cu brio peste el. Susținerea USAID și a Suediei ne-a ajutat enorm ca să ne dezvoltăm capacitățile de producție, dar și cele turistice. Am creat noi locuri de muncă. Am participat la diferite târguri și am organizat evenimente dedicate vinului, cum ar fi „Hai la cules struguri”, „Ziua Mustului”, „Ziua Vinului” etc.

sursa  /unimedia.info/

Lasă un răspuns

- Advertisment -

Must Read

Academia Purcari — o nouă filă în istoria vinului din Moldova

0
Compania Purcari a lansat cel mai ambițios proiect al său de până acum — Academia Purcari — o colecție de vinuri premium care cercetează...